Hanwella - Negombo 69 km
Door: Leo
Blijf op de hoogte en volg Leo
26 Januari 2022 | Sri Lanka, Hanwella
Vanmorgen 8.30 u opstaan, ontbijten en inpakken. 9.30 u op mijn fiets. Toen ik 2 dagen geleden hier aankwam was het ernorm druk en geen vluchtstrook, zie er dus tegenop te starten maar wat blijkt, geen drukte…. en een vluchtstrook. Mijn laatste etappe van deze prachtige reis. Het eerste deel van 15 km gaat over kleine wegen. Licht heuvelachtig met minder goed asfalt. Daarna nader je Colombo en gaat de etappe 10 km over drukke wegen . De laatste 30 km ben je weer bij zee en gaat de etappe over een mooie rustige weg naar Negombo. Aldus Awol.
In drukte rijden valt best mee, als je hand uitsteekt, geven ze je echt de ruimte. Ook dien ik meerder zeer drukke kruispunten over te steken, wat best eng is, maar ook hier weer stoppen auto’s als ze zien dat jij wilt oversteken. Nog een heel stuk over een open liggende weg, dus gravel/zand. Maar ook mooie stukken en ik geniet weer bij de zee te zijn. Kom langs juice bar stalletje en man maakt verse juice van fruit die ik niet ken. Gooit er nog wat groene blaadjes door en oh wat is dat lekker. Het is 35 graden dus echt wel flink afzien. Om 15.30 u kom ik aan bij Villa Araliya, is dan zo leuk, maar ook gek, hier ben ik eind december gestart. De mensen herkennen me direct en krijg dus direct een Lion bier voorgeschoteld. Dat is nog eens een ontvangst ! Awol heeft hier 1 nacht voor mij geboekt, maar ik ben dus veel eerder om zo lekker paar dagen extra van zon/zee/strand en zwembad te genieten. Ik krijg een nog mooiere kamer dan toen ik startte. Deze villa is natuurlvriendelijk en willen geen plastic, dus op kamer staan glazen flessen die je gratis mag vullen bij de bar met gezuiverd water. Tevens meerdere honden en een poes die van de straat komen. Blij hier weer te zijn ! Eten is alleen vegetarisch, maar voor vanavond vind ik dat even prima. Krijg heerlijke pasta met vooraf brood met tomaat, ui, knoflook en rode ui. In de avond ontmoet ik NL stel die zelfde route hebben gefietst als ik en zij vertrekken vannacht.
27 Januari 2022 - 16:51
Rob:
Heerlijke verslagen weer Leo, we genieten iedere keer van je verhalen, foto's en filmpjes. Wel lekker denk ik dat je nu nog een paar dagen bij kan komen voor je weer in het vliegtuig stapt.
Geniet ervan en we spreken elkaar wel weer als je terug in Zoetermeer bent.
Goede reis alvast! -
27 Januari 2022 - 18:39
Leo Van Noort:
Heel fijn te horen Rob!! Doet me goed ! -
29 Januari 2022 - 11:05
Henk En Gon :
Jammer dat het einde van je fietstocht nadert , maar straks weer thuis is ook heerlijk . Dit was wel een koninklijke rustplaats . Lioefs van Gon en Henk