Pashupatinath en Roshan
Door: Leo van Noort
Blijf op de hoogte en volg Leo
25 November 2009 | Nepal, Kathmandu
Wat voor mij heel duidelijk is, is dat ze hier heel anders met de dood omgaan dan wij, veel opener. Wij stoppen het weg, emoties tonen is bijna raar, zeker voor een man. Hier is het allemaal heel open en zeker niet vreemd dat je als toerist erbij bent en foto's/films maakt. Dit even ter verduidelijking, want ik had er nml. zelf wat moeite mee dat ik foto's/videobeelden maak van mensen die van dierbaren afscheid nemen, maar o.a. Roshan, maar ook andere mensen in Nepal hebben mij gezegd dat het echt geen probleem is.
Ook wat rondgelopen in een park waar heel veel apen zijn, paar mooie foto's van dichtbij. Toen weer kijken bij verbrandingen en hoor naast me: "Hey uncle Leo". Is het Roshan, de student die ik met zijn klas ontmoet had. Hij sprak mij toen al het meeste aan. Heel de middag samen geweest, werd voorgesteld aan veel van zijn vrienden. Hij heeft verteld over tempels, de goden, rituelen, hindoeisme. Ook gepraat over: wereld problematiek, liefde, relaties, dromen, emoties. Hij is 20 jaar jonger dan mij, maar we lijken heel erg op elkaar qua karakter en kunnen het heel goed vinden met elkaar. Best bijzonder. We eten en drinken sterke rum en spreken af om vrijdagavond weer hier elkaar te ontmoeten. Verbrandingen gaan 24 uur achter elkaar door en hij zegt dat het 's avonds heel bijzonder daar is.
In taxi weer naar hotel en restaurantje uitkiezen.
25 November 2009 - 16:14
Linda:
wat een zaligheid, dat eten en natuurlijk die lekkere biertjes!
Wel ff lekker om zo de laatste dagen door te brengen!
geniet ervan, groetjes Linneke -
25 November 2009 - 16:29
Fred:
Hoi Leo,
Lekker heet eten daar weer.Ziet er goed uit.
Zie dat je een Fee Tibet T- shirt hebt gekocht.
Rageren mensen daar nou ook op?
Die verbrandingen, lijkt me heel bijzonder om dat ook mee te maken, en daar ook foto's van te kunnen maken.
Wens je nog een heel goede tijd daar.
Fred -
25 November 2009 - 19:06
Leen:
Ja, die lijkverbranding is wel heel bijzonder. We hebben ook wel gezien dat mensen tussendoor gaan zwemmen en er wordt veel geofferd en gegeten.
En zo zie je maar dat als je er open voor staat je vrienden over de hele wereld kunt maken.
Nog mooie dagen. -
25 November 2009 - 20:21
Judith:
Goh dat moet wel een bijzondere ervaring zijn, dat omgaan met de dood daar..
Leuk dat je ook lieve mensen ontmoet.
Veel succes met de presentatie hoor.
Ben idd ook beniewd hoe ze reageren op je t shirt: free tibet!
Mooie apenfoto's joh!
liefs Judith -
26 November 2009 - 08:26
Gonny En Henk :
Heel bijzonder om zo'n lijkverbranding mee te maken ,maar ruikt dat niet erg naar? Wat een aparte mensen heb je daar ontmoet .
Wij horen daar terzijnertijd nog wel over. -
26 November 2009 - 18:18
Wout/ria:
ik hoop niet dat ze het theewater uit de rivier halen, maar echt bij zonder, gr. wout/ria