My Tho - Ho Chi Minh city (69km)
Door: Leo
Blijf op de hoogte en volg Leo
11 Februari 2019 | Vietnam, Ho Chi Minhstad
Kom na 10km door gebied waar veel pitiyaplantages zijn. (Dragon fruit). super mooi om te zien en is erg lekker en boordevol vitamines. Je hebt witte en paarse binnenkant, van buiten overigens niet te zien. Ik prefereer de paarse. Na 20 km tijd voor rietsuiker stop.
Kom erna langs grote militaire begraafplaats.
Ga 2x met ponT over.
Hahaahaha, zo een overgang kost gemiddeld 40 eurocent.
Opeens zie ik groene slang voor mijn fiets oversteken.... ongeveer 2 meter voor me, schrik me rot! Is vrij grote.
Komt meisje op elektrische fiets naast me rijden, vermoed dat ze naar school gaat. Maar blijft lastig communiceren. Ook zij vermoed weer dat ik uit VS kom.
Tussen de middag eet ik ergens noedelsoep en wel apart was dat ik voor het eerst tijdens deze reis tussen de middag om wifi vraag en die hebben ze en dan belt mijn zus Els, hahaha super leuk !
Mijn darmen heb ik nog even stil gelegd en verder voel ik alleen nog het hoesten met slijm. De lusteloosheid is weg en trap volle energie door! Naar mate Saigon nadert wordt het drukker en drukker. Opeens: Pang, spaak breekt! Ff naar binnen gevouwen en repareer ik in NL wel weer, maar gelukkig nu op einde reis.
Maar heb er weinig last van en ga lekker mee in de flow.
Heb dus dag over. Heb voucher voor Silverland hotel, geboekt door mijn organisatie, maar is pas morgen.
Als ik echt in Saigon ben, stop ik vrij snel bij een hotel en na bezichtigen kamer, ga ik akkoord. Mooie kamer, restaurant, dakterras en super aardige kerel bij receptie.
Blijkt op 2 km te zijn van hotel van morgen. Hahahaha
Dus zware trip morgen....
Lekker ff douchen en dan ff biertje drinken in cafe naast mijn hotel op aanraden van receptionist. Hahaha kom daar binnen en staat engels voetbal op, dus daar hou ik van. Vrouwelijke manager komt bij me zitten en we hebben leuk gesprek, maar kijk toch m.n. voetbal. Zij ziet er normaal uit, maar dan merk ik dat er de 1 na de andere sexy geklede dame binnen komt. Dat is vreemd, want dat is niet de doorsnee kleding stijl in Vietnam. Doen niks hoor, maar voel me zelf daar niet happy bij. Dus gauw rekening gevraagd en die is duurder dan normaal, maar valt nog mee.
Dan naar dakterras van mijn hotel en eten bestellen.
Mooi uitzicht op hoge gebouwen. Laat me nog masseren en werk foto's/video's bij.