(dood)ziek
Door: Leo
Blijf op de hoogte en volg Leo
25 Januari 2025 | Filipijnen, Loboc
23/24/25 januari ‘25
Ik begin te zeggen dat het nu goed met me gaat. Doe 3 dagen in 1 verslag schrijven, want wil niet dat mensen zich zorgen maken, vandaar ook deze opening.
23-1 fiets ik 35 km naar Loboc. Dacht makkelijk ritje maar dat bleek anders ! Over een weg zonder vluchtstrook en dat vind ik altijd tricky. Veel spiegel kijken. Ook toch nog veel klimmen. Bij aankomst in Loboc fiets ik naar het Michelina Princess Guest house. Helaas zit deze vol. Maar ze verwijst me naar Racaddisson Tourist Inn wat vlakbij is. Hier is een zwembad bij en er is geen gast! Wat ik super aan Awol vindt, is dat ze altijd naar rustige plekken verwijzen. Dit is een backpackers oord, maar die zitten allemaal bij elkaar en ik hou daar niet van. Allemaal dicht bij de rivier. Zoek naar eetgelegenheid en een lokaal iemand verwijst me naar een restaurant op 1 1/2 km. Ik check nog even de beoordelingen van dit restaurant en fiets erheen. Ziet er super leuk uit en er zitten meerdere mensen (voornamelijk toeristen). Ook belangrijk dat er doorstroom in het eten zit. Hygiene is toch anders dan bij ons. Maar restaurant ziet er goed uit en ik bestel beef sweet and sour. Het smaakt erg goed. Fiets terug en ga in avond nog bij zwembad zitten en voel me slecht….. Naar mijn kamer gegaan, mensen van hier spreken niet heel goed engels. Als ik op mijn kamer kom, gaat het helemaal mis. Hartkloppingen, ga op bed liggen en ken wel wat truks met ademhaling en handoplegging om rustig te worden. Dan braken tot 7x aan toe met flink zuur erbij (niet van de sweet and sour, of toch wel…..). En als kers op de taart aan de diarree, waterdun. Dit zijn gevaarlijke tekenen, je droogt dan namelijk heel snel uit ! Neem loperamide, drink water en cola en blijf de hele nacht beroerd. Op zulke momenten is het vervelend om alleen te zijn ! Ook dat ik amper contact heb met mensen van dit guesthouse. Probeer zo rustig mogelijk te blijven. De volgende dag fiets ik naar de 7 eleven (bekende super in Azie). Haal vit C drank, cola en flink water. Ik eet de hele dag bijna niet. Lig alleen maar op bed met ogen dicht. Daar voel ik me het lekkerst bij. Doodmoe. Probeer later even bij zwembad te zitten, maar moet voorover op tafel liggen met mijn hoofd. Dus terug naar bed. In avond zoekt Yan Yan een goed restaurant voor me op (haar specialiteit!) Dit is op een resort in backpackers gebied, dus fiets erheen. Ziet er echt heel mooi uit en kom Amerikaans jong stel weer tegen van eerdere ontmoeting. Die zijn mega verbaasd dat ik dat hele stuk gefietst heb, snappen er niets van. Zeg ze dat ik helemaal niet lekker ben en eet chicken curry met een glas lemon juice, even geen alcohol ! Het eten is echt wel goed, maar krijg het niet weg. Eet 1/3 op en merk dat ik weer gauw naar bed moet. Ik slaap die nacht als een roos en echt heel lang.
25-1 Wordt wakker in de ochtend en voel me heel ander mens, nog wel slapjes. Twijffel of ik zal gaan fietsen. Dan krijg ik een ingeving. Ga eens checken hoe ik er qua planning voor sta. Tot mijn schrik, is dat niet best. Betekent veel dagen achtereen fietsten en als ik lees in Awol boekje dat eiland Negros er weinig accomodaties zijn en hierdoor de afstanden groot (tussen de 60 en 90 km per dag), neem ik rigoreus besluit. Ik sla Negros over en dat scheelt 350 km fietsen. Ik vraag de eigenaar of ik nog een dag hier mag blijven en dat is geen probleem. Maak geheel nieuwe planning en met als uitsmijter een verblijf van 30 januari tot 5 februari bij Diamond de Siquijor Beach House aan het strand ! Voel aan alles in me dat ik opgelucht en blij ben !
25 Januari 2025 - 09:22
Ellen:
Hi Leo,
Goede beslissing van je om je lijf niet te negeren.
Blij dat t nu beter met je gaat
Ff bijkomen maar lieverd
25 Januari 2025 - 10:42
Henk En Gon Van Noort :
[e-1f625] We schrikken ons rot fijn dat je een goed besluit hebt genomen om die grote rit niet te maken , nu lekker uitrusten niet te grote afstanden fietsen , het ga je goed .
25 Januari 2025 - 11:13
Rob R.:
Dat was heftig, gelukkig gaat het nu weer beter met je. Verstandig om je route aan te passen, goed voor je lichaam en ook tussen je oren zal het een hoop rust geven.
Goede reis verder en blijf luisteren naar je lichaam.
25 Januari 2025 - 11:39
Joeri Lansbergen :
Goed besluit leo. Luister naar je lichaam.
25 Januari 2025 - 11:52
Lydia :
Gelukkig weer aan het opknappen! Goed besluit om route in te korten. Hoe mooi het eiland misschien ook is, dan kan je er niet meer van genieten. Beach resort in het vooruitzicht! [e-1f3d6]️
25 Januari 2025 - 17:25
Harry:
Heftig Leo, sterkte groetjes Harry
25 Januari 2025 - 17:48
Wil:
Wat heftig joh, maar niet zo gek na veel inspanning en oververmoeid en [e-1f37a][e-1f37a][e-1f37a]goed dat je rust neemt lekker veel slapen doe rustig aan[e-1f64b][e-1f618][e-1f340]
27 Januari 2025 - 07:43
Judith Van Noort:
Goed gedaan, je lichaam heeft rust nodig, daarna zie je wel verder. Xx