Met trein naar Zoetermeer of met vliegtuig Taipei
Door: Leo
Blijf op de hoogte en volg Leo
23 November 2024 | Taiwan, Taipei
Vanmorgen mijn handbagage en computertas ingepakt. Yan Yan brengt me met de auto bij Lydia v.w. het slechte weer. 16.15 u vertrekken we richting Schiphol en 17 u komen we aan. Het ziet er niet best uit ! Het vliegtuig is overboekt en ik mag alleen mee indien plek beschikbaar. Is dan heel raar. We gaan eerst naar het bemanningscentrum waar zij haar koffer kwijt kan en zich kan aanmelden voor de vlucht. Drinken er koffie en eten een broodje. Door de controle (waar nog even mijn drone koffer er tussen uit gehaald wordt, maar alles was goed) en dan door de douane. Ik meld me aan bij de gate, alwaar Lydia me al ingecheckt heeft. Ik sta op de IPB (indien plaats beschikbaar) lijst en dan is het wachten, wachten en nog eens wachten tot iedereen aan boord is. Heel vreemd is dat je dan tegen Lydia zegt, tot straks of tot over 2 weken. Ik moet wachten tot alle passagiers aan boord zijn, er zijn in totaal 12 IPB-ers. In het vliegtuig hoort Lydia positieve verhalen over dat ik meekom, maar opeens meld de captain dat er veel vracht mee is en bij overschrijding van gewicht, mogen de IPB-ers niet mee…...
Ik zie alle passagiers aan boord gaan. Heel raar, dat je dan beseft: Ik zit straks in het vliegtuig naar Taipei of in de trein naar Zoetermeer….. Dan wordt er omgeroepen dat alle IPB-ers zich moeten melden. Ik sta binnen 1 seconde bij die balie, hahahaha. We mogen allemaal mee. Als ik vliegtuig in wil stappen, staat Lydia daar om iedereen te ontvangen. Zijn super blij !! Heel apart moment wel. Als ik bij mijn stoel kom, blijkt dat ik comfort class zit bij het raam, niemand naast me, enorme beenruimte.
Door het slechte weer hebben meerdere aansluitvluchten vertraging opgelopen en hierdoor hebben veel mensen deze vlucht gemist en hierdoor konden IPB-ers mee. 11 uur en 45 minuten vliegen naar Taipei. Zit ook nog in werkgebied van Lydia dus die stopte me vol met flesjes water/koekjes, nootjes, ijsjes. Beter eten, het is grandioos. Aankomst in Taipei, Taiwan. Paspoortcontrole gaat snel en dan wachten op de crew. Ik mag met de crewbus mee en die rijdt ons in een uur naar Grand Hyatt hotel bij de 101 tower, dit is jarenlang het hoogste gebouw ter wereld geweest, dat is nu de Burj Khalifa in Dubai. Dan naar de kamer welke prachtig is. Douchen en dan gaan we door de stad lopen op zoek naar restaurant. We bezoeken meerdere food courts en komen uiteindelijk terecht bij een Thais restaurant. Het is hier 7 uur later en we hebben allebei nacht over geslagen. Lydia heeft heel lijstje met ideeen wat we allemaal kunnen gaan doen de komende dagen. Heel veel zin in !
23 November 2024 - 16:37
Patricia Kersten:
Weer zo benieuwd naar jouw avonturen !
23 November 2024 - 16:38
Joeri Lansbergen :
Geniet ervan!
23 November 2024 - 16:41
Elco:
Je hebt spanning en spanning. Speciaal om zo een vakantie te beginnen, of niet. De kans op een domper is toch niet gering. Geniet van Taiwan, neem aan dat de Chinezen zich nog even inhouden. Genieten dan maar nu!
23 November 2024 - 17:17
Ghina :
Heel veel plezier fijn dat je mee kon zeg
gr Ghina en Walt
23 November 2024 - 17:32
Marijke:
Wat een verhaal weer en super spannend .maar nu heerlijk op plek van bestemming ga er van genieten .doe lidia de groeten en ze ziet er geweldig uit lieve gr marijke
23 November 2024 - 17:36
Leen:
Wat een mazzelkomt ben je Leo!! Veel.plezier
23 November 2024 - 18:13
Siem Berkhout:
Wat een geluksvogel ben jij toch!
veel plezier, even een goeie nachtrust pakken en weer door…
23 November 2024 - 19:07
Ronald :
Zo dan, gaaf hoor! Geniet de en veel plezier!!
23 November 2024 - 21:14
Wil:
Heerlijk he toch gelukt wat hebben we een spanning gehad ,nu lekker genieten,je verdiend het[e-1f618][e-1f64b][e-2640]️
23 November 2024 - 21:43
Joeke:
Wat fijn voor je Leo, en ook een geweldige start zo,
hartelijke groet, joeke-Linda
24 November 2024 - 06:47
Els V Noort:
Spannend tot het laatst!
Super gaaf dat het is gelukt en je mee kan met deze bijzondere reis! Heel veel plezier, geniet en benieuwd naar jullie belevenissen daar!
24 November 2024 - 16:48
Judith :