Extra niet geplande dag
Door: Leo
Blijf op de hoogte en volg Leo
02 December 2024 | Taiwan, Taipei
Vanmorgen om 10 u opstaan na een onrustige nacht door onverwacht niet meekunnen. Wat natuurlijk het risico is. Ticket heet niet voor niets: indien plaats beschikbaar. Met Rob uit Scheveningen gaan we koffie tent opzoeken en nemen er heerlijke koffie. We praten de hele dag over van alles en nog wat, heel gezellig en best apart om opeens met iemand heel de dag om te gaan, die je amper kent. Hebben goede klik. In de middag vinden we een sushi restaurant en gaan hier eten. In de middag belanden we op een terras waar we aan de grote flessen bier gaan (600 ml). In de avond lopen we over de gezellige Night market en eten we diverse snacks, waaronder een soort met deeg omhuld, warme kip met ijs bolletje, nootjes en koriander. Echt bizar lekker ! Om 22 u naar de luchthaven met een Uber. Er staan 10 ipb-ers en ik benader zoals met kapitein Niels is afgesproken, de kapitein van dit vliegtuig benaderd. Hij gaat ook zijn best doen, zegt hij, maar om 0.20 u staan we er nog. Er gaat maar 1 IPB-er mee. Morgen geen KLM toestel naar Schiphol, dus zou dan maandag opnieuw moeten proberen. Rob is er klaar mee en koopt een enkeltje Schiphol via China Airlines. Ik wacht nog even. Lydia, familie en Yan Yan denken mee en sturen ook ideeen om terug te komen. Moet dinsdag werken. Met Uber gaan we terug naar Taipei centrum dit keer en om 2 u een hotel zoeken valt niet mee. Bij Booking bijvoorbeeld wordt dat slecht begrepen en snap ik ook wel. Om 3.30 u hebben we een hotel, een dure maar is niet anders. Dan besluit ik ticket te kopen. Overweeg nog even een vlucht van 33 uur met overstap, welke natuurlijk vele malen goedkoper is. Lydia dringt aan dit echt niet te doen. Dan dus zelfde ticket als Rob gekocht. Om 5 u ga ik naar bed. Lydia en Wil heel erg bedankt voor jullie steun (jullie weten wat ik bedoel). Om 11 uur spreken Rob en ik af en gaan naar een bijzonder goede koffie tent met werkplekken en super koffie en croissant met ham/kaas en een cinnamon bol. Rob gebruikt mijn kaart voor de metro en gaat de stad door. Ik blijf en werk verslagen en foto’s bij. Einde middag naar een Seven Eleven waar je gewoon ook wifi hebt en tafeltjes waar je dus in de supermarkt hetgene wat je gekocht hebt, op mag drinken, ook alcohol. In NL dien je dan vergunning te hebben. Ik ga eten bij een Thais restaurant en heb met Rob om 20 u afgesproken. Voor de 3e keer achtereenvolgend naar de luchthaven, met dit verschil dat we nu op zeker meekomen. Ik heb een raamplaats met niemand naast me. In 16 uur vliegen we naar Schiphol. Yan Yan wil me komen ophalen, maar moet werken. Lydia staat om 7 u al op Schiphol. Heel fijn ! Ze brengt me thuis, alwaar na een douche en 3 uur slaap, weer beetje bijkom.
Ik wil iedereen bedanken voor het lezen van de verslagen en het meeleven.
Ik wil Yan Yan bedanken voor het feit dat ze me dit gunt, wat ik bijzonder knap vindt. Ik wil Wil bedanken voor het enorme meeleven en je weet wel ! Ook mijn familie die meeleeft en meedenkt. Ik wil Lydia bedanken voor alles wat ze voor me gedaan heeft, alles wat ze georganiseerd heeft, een betere gids bestaat er niet. Soulmates forever !
02 December 2024 - 18:34
Jeffrey:
Ik heb weer genoten van jouw avonturen
02 December 2024 - 19:02
Angelique :
Hi Leo, Ik doe het even zo. Mijn telefoon is stuk, jou nummer stond op mijn telefoon en niet op de simkaart. Als je dit leest kan je me dan je laatste bericht doorsturen? Alvast bedankt!
02 December 2024 - 20:11
Peter :
Leo wat een reis en wat een gedoe allemaal maar goed gehad daar en veilig weer thuis graag de zfrikandel.
02 December 2024 - 21:56
Wil:
Wat een belevenis jongens gelukkig red jij het wel,ik zou het een nachtmerry vinden.Maar gelukkig
hebben jullie het heel fijn gehad,bedankt voor al je mooie verslagen(wat heel veel werk is)en de verschrikkelijke mooie muziek bij je filmpjes op naar de volgende vakantie[e-1f3c6][e-1f44d][e-1f3fe][e-1f490][e-1f618]
03 December 2024 - 10:45
Henk En Gon Van Noort :
Toch gelukkig weer thuis , dit was een vreemde onvoorziene reis , maar veel gezien en beleefd je kan er weer tegen . Het kost wat maar dan heb je ook wat zegt Henk altijd .