Wulai
Door: Leo
Blijf op de hoogte en volg Leo
28 November 2024 | Taiwan, Wulai
Donderdag 28-11. Na het ontbijt, nemen we een Uber taxi naar Wulai en laten ons afzetten in old town. Tip van collega van Lydia. We lopen door een leuk plaatsje met allerlei winkeltjes. We gaan op zoek naar een trail in het prachtige gebied. We komen aan bij een soort mini treintje welke ons flink omhoog brengt 1,5 km verder. Uitzicht op een prachtige waterval. Maken flink foto’s en laten de drone op. Dan lopen we door het plaatsje zelf en zien een vrouw in traditionele kleding en drinken daar koffie/thee op speciale wijze bereid met allerlei kruiden. Hele bijzondere, lieve, vrolijke vrouw. Lydia maakt portret foto’s van haar.
Dan gaan we mee in een gondel die ons stuk hoger in de bergen brengt. Aldaar volgen we een trail met heel veel trappen. We lopen echt in pracht groen gebied. Komen bij een meer, heel hoog gelegen. Het lijkt wel of in de film Avatar zijn beland. Later in de middag lopen we weer terug, alle trappen af op weg naar de gondel, die ons weer meeneemt naar beneden. Lopen weer door het dorpje en zien daar een duidelijk verstandig gehandicapte man staan met spullen die hij verkoopt. Hij wrijft in zijn handen en lacht, maar bizar dat hij alleen staat. We proberen weer met een Uber terug te komen, maar dat lukt niet….. Wat nu ? Na een uur proberen, zijn we er klaar mee en zijn we maar stuk gaan lopen. Na een km zien we een bus wegrijden van een halte. We zwaaien en de bus stopt. Gaat u naar Taipei ? Yes ! Gelukkig konden we mee. Einde middag zijn we er. We bezoeken nog de Raohe Street Night Market, alwaar we ook eten. Mega druk.
30 November 2024 - 14:28
Aad Broeke:
leuk om dit allemaal te zien leo
01 December 2024 - 08:35
Wil:
Jullie hebben wel een hoop gezien he?wat een nelevenis
01 December 2024 - 09:35
Henk En Gon Van Noort :
Wij zijn sprakeloos van de natuur .
01 December 2024 - 12:15
Harry:
Leo wat veel ervaringen en belevenissen maken jullie mee [e-1f44d] bijna te veel om te onthouden daarom goed dat je het opschrijft, veel plezier en geniet [e-1f44d][e-1f60a]
01 December 2024 - 15:54
Judith:
Mooi hoor wat een belevenis
02 December 2024 - 09:15
Ronald:
Weer een mooie belevenis!!