vertrek en aankomst 2 dgn in 1 verslag
Door: Leo
Blijf op de hoogte en volg Leo
07 Januari 2025 | Filipijnen, Cebu
Na een drama nacht met 1 a 2 uurtjes slapen, de wekker om 6.45 u., was net in slaap. Direct opstaan en ontbijten en dan lopen naar station. Met de bus naar Schiphol en bij de opslag mijn fietsdoos ophalen. Op zo een karretje de doos rechtovereind zetten, bagage ervoor en handbagage in mandje. Ik moet zeggen dat het meeviel, maar het is niet fijn om over Schiphol te lopen zo. Inchecken gaat echt voorspoedig bij aardige oudere grondstewardess van KLM die ook van fietsen houdt. Fiets met doos 24 kg, ruimbagage 15 kg en mijn handbagage ruim 10 kg. Vlucht van 12 uur naar (jawel) Taipei (vorige maand geweest) met China Airlines. Ook in vliegtuig slaap ik niet, 2 films gekeken. Transfertijd zit maar 1 uur en 45 minuten tussen, dus direct doorlopen naar gate en dit red ik. Dan is altijd de vraag of de bagage het ook redt ! Aan de grond blijven we meer dan een uur staan, door vertraging. Dan 3 uur vliegen naar Cebu, Filipijnen. Als ik bij bagageband aankom staat mijn fietsdoos al op karretje ! En mijn ruimbagage ernaast, nog nooit meegemaakt. Buiten staat de jongen van het hotel (zoals Awol altijd goed regelt) al meer dan een uur te wachten. Hij en nog anderen helpen alles in te laden en dan naar Asmara Urban Resort @ Lifestyle Village. Ligt in een zijstraat van een drukke weg en hierdoor zo een rustige ligging. Je hoort en merkt niks van drukke stad. Hier blijf ik 2 dagen. Op einde van reis kom ik hier voor 1 nacht terug. Heerlijk zwembad dus eerst even zwemmen. Dan fiets in elkaar zetten, (met tips van Marcel fietsenmaker uit Benthuizen, lukt het me steeds beter). Fietsdoos brief op doen van datum dat ik hem weer kom ophalen en kan worden bewaard in dit hotel. Geld pinnen lukt ook. Na avond eten ben ik bekaf. Dus vanavond hopelijk eens nachtrust ! Het is hier 30 graden en drukkend warm. Mensen zijn bijzonder vriendelijk en spreken vrij goed engels.
07 Januari 2025 - 14:40
Wil:
Gelukkig dat alles goed is gegaan,en fijne hulp hebt gehad probeer lekker te ontspannen en dan slapen[e-1f64b][e-2640]️[e-1f618][e-1f4a4][e-1f4a4][e-1f4a4][e-1f6cc]
07 Januari 2025 - 14:40
Fred:
Goed om uitgerust te beginnen aan je fietsavontuur. Geniet ervan Leo, ik lees wel weer wat je zoal meemaakt [e-1f44d]
07 Januari 2025 - 14:51
Ghina Glas:
Fijne reis, goed dat alles is gelukt.
We zijn weer super nieuwsgierig.
Heel veel plezier.
Zet ummm op …..
07 Januari 2025 - 15:09
Gerard Meeuwsen:
Fijne reis maar weer! Geniet van je jaarlijkse fietstocht en ik nblijf je volgen!
Groeten uit Manora Garden!
Gerard
07 Januari 2025 - 15:51
Cees:
En nu tijd om te ontspannen en te genieten!
07 Januari 2025 - 15:57
Pascal :
Fijne reis Leo jij kan het! Zet hem op !
07 Januari 2025 - 17:16
Marijke:
Marijke
07 Januari 2025 - 17:18
Judith:
Eerst zo'n reis en dan wennen aan het klimaat, rustig aan beginnen. Hopelijk kun je nu uitrusten
07 Januari 2025 - 17:19
Marijke:
Ik denk dat je heerlijk zal slapen de reis is al tijd vermoeiend. Rust lekker uit en ga genieten van de prachtige trip die je gaat maken gr marijke en ik kijk uit naar je verhalen
07 Januari 2025 - 19:52
Rob :
Geniet van je fiets avontuur
07 Januari 2025 - 21:41
Ronald :
Op naar weer een prachtig avontuur!!
08 Januari 2025 - 10:16
Ellen:
Hi Leo,
Veel plezier en wees voorzichtig.
08 Januari 2025 - 11:35
Henk En Gon Van Noort :
Het is toch nog goed gegaan , wensen je een hele fijne fietsvakantie , e blijven je volgen hoor .
08 Januari 2025 - 19:29
Gracia:
Hel veel succes en plezier, leo
11 Januari 2025 - 18:21
Angelique:
Hi Leo, ik ben nu de verslagen aan het teruglezen.
Hopelijk ben je nu wel bijgetankt van de eerste dag.
Heel veel plezier!