Tops
Door: Leo
Blijf op de hoogte en volg Leo
10 Januari 2025 | Filipijnen, Cebu
8 januari ‘25
De dag na aankomst ga ik normaal nog niet fietsen. Eerst acclematiseren en bijkomen van vliegreis. Maar Awol heeft een rondje uitgezet naar Tops Outlook. Kan je dus zonder bagage doen, dus ik besluit om hem vandaag te gaan doen. (Ruim 700 meter hoogte verschil) met enorme klimmen van 6-12 procent. V.a. 10 kan ik niet fietsen en moet ik lopen. Al vrij snel de drukte van de stad uit en klimmen maar. Pfoeh het valt me loodzwaar. Ik heb afgelopen maand door omstandigheden niet kunnen trainen, terwijl ik dat normaal 4 a 5x per week doe. Moet soms lopen omdat het fietsend niet lukt. 12 km klimmen en 12 km dalen. 24 km totaal deze route. Voel regelmatig dat ik maximale hartslag bereik, dan voel je je hart in jouw keel kloppen. Na 9 km krijg ik de optie om terug te gaan over een weg die je pas neemt na Tops bezocht te hebben. Het is erg verleidelijk ! Toch zet ik door. Ik krijg elke reis weer inzichten, die van vandaag had ik in mijn hoofd iets van: Je kan meer aan dan je denkt. Als ik koffie ga drinken, zie ik een bordje aan de muur hangen, er staat op: “Always believe in yourself”. Dit is geen toeval meer. 2 km voor het einde, besluit ik te gaan lunchen. Kip verpakt in bananenbladeren, rijst, salade met kleine eieren. Drink er 2 coca cola bij, wat zo lekker smaakt ! Dan nog enorm klimmen om aan te komen bij “The Circle”, waar ze nog steeds aan het bouwen zijn. Indrukwekkend groot plateau waarvan uit je over de stad kijkt. Prachtig. Ik laad mijn drone op en maak mooie beelden. Dan naar beneden fietsen, dat vergt flinke concentratie ! Heel veel remmen en opletten voor scheuren/gaten in wegdek. Als ik bij hotel aankom, ga ik op mijn balkon uitrusten en heb zeker een kwartier lang dat mijn hart in mijn keel klopt. Gelukkig zakt dit hierna. Ik heb een film van vandaag gemaakt, maar deze is te groot om hier te plaatsen. Op Facebook staat deze wel. Mocht je leuk vinden te ontvangen, stuur me dan privebericht via app of mail (sportman1967@outlook.com).
Dan stuur ik je hem via WeTransfer. In avond nog gezwommen en lekker makkelijk bij hotel gegeten.
10 Januari 2025 - 06:40
Gerard Meeuwsen:
Klinkt heel stoer! Mooi dat het gelukt is!!!
10 Januari 2025 - 07:31
Fred :
Leo, wat een zware test om je reis te beginnen. En goed gelukt. Mooi man
10 Januari 2025 - 07:34
Wil:
Wat een mooie beelden zeg,verschrikkelijk mooi wat ben je toch een kanjer he?[e-1f3c6][e-1f6b4][e-1f3fc][e-2642]️[e-1f6b5][e-2642]️[e-1f947]
10 Januari 2025 - 09:03
Linda :
Hele goede reis Leo!
10 Januari 2025 - 09:07
Els Van Noort:
Hé broer,
Je hebt alweer een flinke work-out achter de rug, dag na aankomst…man,man!
Lekker dat de heenreis zo goed is verlopen, ondanks uur vertraging.
Nu even tijd om n beetje bij te komen, wat ziet dat eten er trouwens heerlijk uit!
Super mooie beelden met je drone [e-1f44d] geniet [e-38] take care[e-2763]️
10 Januari 2025 - 10:10
Elco:
Debuut is druk he, begrijp het helemaal. Ben ook benieuwd naar je beelden[e-1f64b][e-2642]️
10 Januari 2025 - 11:17
Henk En Gon Van Noort :
Het ziet er daar spannend uit , was je gauw gewend aan de cultuur ?
10 Januari 2025 - 11:38
Jeffrey:
Jeetje jij bent echt een bikkel hoor , ik zag de helling op jouw video en lopend is het al een prestatie laat staan fietsend. Blijf genieten!
11 Januari 2025 - 18:43
Angelique:
Wauw, doorzetter! Wel goed naar je lichaam luisteren.
25 Januari 2025 - 14:57
Ronald: