Roka Kaong Pi - Phnom Penh 42 km
Door: Leo
Blijf op de hoogte en volg Leo
24 Februari 2024 | Cambodja, Phnom-Penh
24 februari ’24. Roka Kaong Pi - Phnom Penh 42 km.
Zonder ontbijt vertrokken, want is er niet.
Onderweg bij benzinepomp, soort jus d’orrange, ice koffie en tosti.
35 graden. Ik kom langs een groot tempelcomplex en maak daar wat foto’s en video’s.
Het wordt drukker en drukker omdat ik Phnom Penh nader. Best spannend altijd. Toch gaat dit goed. Belangrijk is om veel in spiegel te kijken en om voorspelbaar te zijn en duidelijk. Als je twijfelt gaat het niet goed en kan je wachten, gewoon doen.
Andere uitdaging is dat ik zelf een hotel geboekt heb via booking, dus dan heb je geen navigatie vanuit Awol. Op mijn telefoon lukt het en kom aan, hahaha zelfde naam hotel maar niet die ik geboekt heb…..Gelukkig is het mijne 1 km verder. Echt een mega groot hotel, wordt keurig ontvangen en krijg een prachtige kamer toegewezen. Ik betaal met mijn creditcard. Na een douche en alles uitgepakt te hebben, check ik mijn creditcard. $300 afgeschreven voor 3 nachten, hahahaha, iets te veel. Ik had hem geboekt voor $100 voor 3 nachten. Meisje bij receptie verontschuldigde zich 100 maal, weet absoluut zeker dat hier geen opzet in het spel was. Ze had m.i. niet begrepen dat ik via booking had geboekt. Kreeg direct geld teruggestort, moest wel van kamer veranderen, hahahahaa, kreeg nog een mooiere. In kelder mijn fiets en op rooftop een zwembad en restaurant en ligbedden. Genieten !!!
27 Februari 2024 - 12:00
Oscar:
Klinkt weer allemaal goed. Las op internet dat er enorm veel wordt gebouwd in PP. Zie jij dat ook?
27 Februari 2024 - 12:24
Aad Broeke:
hoi Leo zodoende leer je van elke reis dat je goed moet opletten maar mooi verslag succes verder
27 Februari 2024 - 13:47
Henk En Gon Van Noort :
Boffert , maar goed dat je oplet , slaap je ook weer lux zwembad , daar wordt je vrolijk van .Gon en Henk
27 Februari 2024 - 15:39
Wil:
Weer een mooi verslag,wanneer ga je aan de koffie?[e-2615]️[e-1f602]erg drukke stad maar mooi hotel fijn 200 dollar terug,ja dat is inderdaad geen opzet heb ik ook wel eens gehad met booking.com nog veel plezier geniet lekker jongen
27 Februari 2024 - 18:07
Cees Burgstad :
Goed dat je alert ben Leo en geniet van het mooie hotel!
28 Februari 2024 - 10:42
Peter Broere:
Leo, weer een mooi verslag man goed uitkijken zowel op de fiets als je portemonnee € 200 dollar [e-1f4b5] heb je een hoop frikandellen voor ha ha groet het gat je goed!!![e-1f64f]
28 Februari 2024 - 10:57
Els :
Wat n hoop kilometers heb je al in de benen man! Petje af… ik geniet v je verslagen en al zoveel beleefd in die korte tijd!
Super handig toch de route op je telefoon![e-1f4aa][e-1f3fc] geniet er nog lekker van!!