Vliegen
Door: Leo
Blijf op de hoogte en volg Leo
07 Januari 2023 | Singapore, Singapore
Dank voor jullie leuke reacties !
Jammer dat jij niet kan reageren Siem Berkhout.
In het hotel in Badhoevedorp amper een oog dicht gedaan, buikpijn en toch wel wat spanning. Ook 15x gecontroleerd of mijn alarm wel goed staat op 5 u in de ochtend. Als ik eindelijk in slaap ben gevallen om 4.55 u, gaat dat alarm….(-;
Och opstaan en een buffet ontbijt met veel keuze. Dan inpakken en dit vergt veel aandacht. Van Lydia geleerd om vooral veel spullen in handbagage te doen en in de ruimbagage gereedschap en vloeistoffen. Handbagage wordt vrijwel nooit gewogen, dus hier kan je winst boeken. Heb ook 2 stuks, een stuurtasje en een best grote sporttas. Mijn 2 fietstassen pak ik in in 2 grote sterke IKEA tassen, zodat dit gezien wordt als 1 stuks bagage. Met de shuttle bus naar de luchthaven en daar mijn fiets ophalen. En dan komt het ergste: met klein karretje met alles erop over de luchthaven naar de gate die het verst verwijderd is van de lokkers waar ik mijn doos opgehaald heb. Doos zet ik dan in de lengte op die kar. Het viel erg mee, nog nooit zo goed gegaan. Bij incheck balie uur wachten. En dan komt het moment van wegen. Ik mag 30 kg bij me hebben, maar fiets in doos weegt al 24/25 kg. Eerst de IKEA tas en die is 10 kg. Ik vraag aan de aardige mevrouw of ik de doos op de weegschaal zal tillen, dit moet namelijk altijd ! Ze zegt: “Nee hoor, weet u hoeveel het weegt ?” Ik zeg direct: “Ja hoor, hij is 20 kg”….. Hahaha. Ik mag mijn bagage en fiets brengen naar de "odd sized lugage”, vraag nog om een gangpad plaats beiden vluchten, maar zit volledig vol geboekt, och niet moeilijk doen…. Het moment dat je fietsdoos en ruimbagage kwijt bent, is altijd super. Dan nog 45 minuten door security en paspoortcontrole en dan even een koffie !
Dan rustig naar de gate lopen en zit in het middenpad in het midden. Maar 2 rustige dames om me heen, dus prima. 12 uur vliegen naar Singapore met Singapore Airlines (mijn favoriete luchtvaartmaatschappij). Prima en veel service, erg vriendelijk. Kijk 2 films, luister wat muziek en af en toe even ogen dicht. 7 u in de ochtend arriveer ik. 3 uurtjes wachten en dan vlieg ik straks door naar Bangkok.