Reis naar Ayutthaya
Door: Leo
Blijf op de hoogte en volg Leo
07 Januari 2023 | Thailand, Ayutthaya
Vanaf Singapore vliegen naar Bangkok in Thailand. Zuster maatschappij “Scoot” van Singapore Airlines doet dit. Na 3 1/2 uur wachten inchecken en nog 1 1/2 uur. Lijkt kort maar na 12 uur vliegen en een tussenstop ben je er goed klaar mee, althans ik wel. Wel apart is dat ze tijdens de vlucht opeens regenboogkleuren op het plafond projecteren, ook hele mooie rustige muziek tijdens de landing. Bangkok, zo een enorme luchthaven, maar Awol heeft perfect beschreven, waar ik bagage moet ophalen, waar ik mijn fietsdoos kan vinden en erna uitleg over waar ik mijn transport kan vinden. En alles klopt ! Ik hou ervan ! Fietsdoos is bij stuur flink beschadigd, ik zie geen directe schade aan stuur, blij dat ik bubbeltjesfolie gebruikt heb. Vrouw die op afgesproken plek, tussen honderden mensen het bordje “Van Noort” draagt, zie ik direct en zij mij. En dan gaat het snel en dat is zo fijn, want ben zo moe. Luxe busje rijdt direct voor, kartonnen doos en bagage wordt overgenomen door chauffeur en vrouw en voor ik het weet rijden we weg. Opvallend vind ik dat het rustig op de weg is en vraag dus hiernaar. Blijkt een feestdag te zijn, dus vandaar. Verder merk ik altijd dat er niet veel gesproken wordt en dat is prettig ! Val ook paar keer in slaap (Leo die in slaap valt, zegt genoeg). Ik wordt 80 km ten noorden van Bangkok gebracht, anderhalf uur rijden vanaf de luchthaven. 2 nachten zijn geboekt door Awol bij Baan Thai House. Bagage mag ik niet aanraken, wordt door personeel gedaan. Het personeel legt me direct een fietsroute uit, met een kaartje die ik morgen kan doen, super lief bedoelt, maar er komt niks meer binnen.Krijg een fantastische bungalow. Hier blijft ik 2 nachten, dat doet Awol altijd. Even wennen aan alles. En dan eindelijke douchen, bah, heb al paar dagen zelfde (warme) kleding aan en voel me zo goor. Maar kan niks anders warms meenemen ivm gewicht…. Na de douche, loop ik door een soort jungle naar het zwembad toe, helemaal alleen daar die middag. Kwartiertje zwemmen en jawel hoor, ben weer het ventje. Goede aankomst vieren met een paar Singha biertjes en voel zoveel energie dat ik de fiets in elkaar ga zetten, normaal doe ik dat altijd pas de volgende dag. De huispoes komt kijken en direct match in heaven. Blijft rollen en aandacht vragen rondom mijn fiets, heerlijk ! Gelukkig geen beschadigingen. Dan het voorwiel er opnieuw inzetten met mijn 2 linkerhanden….
Als ik met mijn mini pomp mijn banden wil oppompen, wat best zwaar is, komt jongen aanrennen van het accomodatie, dat hij wel iemand kent met een goede fietspomp. 2 minuten later zijn mijn banden 4 a 5 bar hard !! Dus ja, dan ook maar proefrit maken. In een zijstraat zie ik een groep een sportles buiten krijgen, dus ik erheen en al lachend naar elkaar en laten zien dat ik wil filmen, hebben we lol. Ik eet bij het restaurant van het hotel. Wat een super fijne plek om de reis te beginnen !
07 Januari 2023 - 19:50
Lin:
Wat een vriendelijke service! Fijn dat je fiets niets mankeert en dat je je zo goed voelt dat je meteen, na een douche en een frisse duik, je fiets in elkaar heb gezet!
Enneh... Direct al vriendjes gemaakt, hoe leuk! [e-1f638][e-1f60d]