Anda White Beach
Door: Leo
Blijf op de hoogte en volg Leo
22 Januari 2025 | Filipijnen, Anda
20-1 en 21-1 ‘25
Niet heel verrassend dat ik na zo een slechte dag rustdag neem, werk alles bij en besluit ook andere plek te zoeken. Rose is echt een schat, maar ik vind de accomadatie niet fijn, voelt niet goed voor me. Had al 3 nachten geboekt en gelukkig kan Rose het terugbrengen naar 2. Werk van 9-15 u aan foto’s/filmpjes/ drone beelden en verslagen en boek als kadootje voor mezelf bij een mega luxe plek voor een nacht. Einde middag ga ik advies van Amerikaans jong stel, naar een super mooi strand waar alleen maar Filipinos zijn ! Yeah ! Drone mee en maak mooie opnamen. Helblauwe zee, echt indrukwekkend. Opeens zie ik nog een drone, huh ! Eerste keer. Duitse gast, even gesproken en weer nieuwe dingen geleerd, deed dit al 10 jaar dus ja. In het dorp waar de food court is, is een feest en vrijwel iedereen heeft het erover. Ik hou er niet van en wil er zeker niet heen. De plek die ik voor morgen geboekt heeft, heeft een restaurant. Eet met prachtig uitzicht op zee in mijn eentje aldaar. Vind ik vele malen prettiger. Fietsreizen is intensief en moet je goed voor jezelf zorgen. Prachtige plek dus heerlijk dat ik daar morgen heenkan.
Slaap zowaar goed, Rose vond vervelend dat ik slechte nacht heb gehad en heeft op eigen initiatief een extra blower op mijn kamer gezet. Ach zo lief ! Vind het vervelend dat ik een nacht eraf gehaald heb bij haar plek. Slaap gelukkig goed. Na ontbijt blijf ik lekker op het terras van haar appartement zitten en werk alles weer bij. Om 13 u fiets ik 3 km naar Blue Raven Resort. Wow, wat een plek ! Echt weer een paradijs ! Super mooie bungalow, echt luxe. Heerlijk prive strand, hou ik van ! En relaxt personeel. Met mijn drone over zee vliegen, zwemmen in helblauw water. Yeah Leo heeft het weer naar zijn zin ! In avond wil ik weer lekker bij restaurant eten, maar de kok is al naar huis…. Zit een luxe resort eindje verder en personeel zegt me daar te gaan eten. Dus zo gezegd…. Super lief personeel aldaar en misschien voel je het al aankomen, maar dit is zo niks voor mij ! Zit zachtjes uitgedrukt een dikke man van in de 60 met een meisje van lijkt wel 10 jaar, zal vast ouder zijn, maar dan nog. Zag die ook al op het strand lopen hand in hand. Alleen maar toeristen en allemaal met een chaggerijnige kop op hun telefoon aan het turen. Aardige ober jonge gast, super beleefd en hard werkend, die obesitas chaggerijnige vrouw serveert en die tot 3x toe niet opkijkt, geen dank je zegt, niks. Die 3x heb ik dat voor haar gezegd en niet zachtjes. Wat een armoe. Zo vaak gezien, des te meer geld mensen hebben, des te armer ze zijn, walgelijk. Besef dan ook weer heel goed waarom ik ook niet naar dit soort resorts moet gaan. Heb bij afrekenen deze ober tip gegeven en gezegd dat hij het super goed doet. Ook uitgelegd dat ik er slecht tegen kan hoe mensen zich gedragen. Ik weet dat ik de wereld niet kan verbeteren, maar bah ! Slaap heerlijk in mijn bungalow en ben dan zo blij dat ik op de fiets reis en hierdoor weinig tot niet met andere toeristen te maken heb. Einde middag fiets ik nog weer even heen en weer naar dorpje om geld te pinnen, naar de kapper te gaan. Opvallend is dat veel Filipijnen slecht gebid hebben, vaak ook voortanden missen. Super leuk stel die kapperszaak hebben, keihard werken en kletsen over van alles en nog wat. Hebben 5 kids, heel normaal dat ze er soms boven de 10 hebben. Zoals altijd in Azie snappen ze niet dat ik geen kids heb en dat ik niet een vrouw van daar heb. Leg dan uit dat ik een vrouw thuis heb. Is lastig voor ze en snap ik wel en laat het dan.
22 Januari 2025 - 14:42
Patricia :
Wat fijn dat je even je rust pakt. Ook wij haten resorts . De mensen werken keihard en worden door toeristen soms zo naar behandeld
22 Januari 2025 - 14:48
Henk En Gon Van Noort :
Zo zie je maar dat ieder land weer zijn eigenaardigheden heeft en is steeds weer een andere ervaring .
22 Januari 2025 - 19:16
Angelique:
Het ziet er uit als een heerlijke plek om bij te tanken! Helaas hebben sommige geen manieren, jammer!
22 Januari 2025 - 20:44
Lydia :
Ziet eruit als een fijne plek. Mooie beelden weer met de drone. Leuk om nog wat geleerd te hebben van andere piloot. [e-1f44d]